جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
علیرضا پناهیان

حوزه/ تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه تهران با بیان این که سم مهلک جامعه دینی، قضاوت کردن در مورد یکدیگر است، گفت: معمولاً یک آدم مذهبی به این آفت دچار می شود البته این آسیب، در آموزه های دینی و روایی ما، خیلی بد و نادرست دانسته شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، حجت الاسلام و المسلین علیرضا پناهیان، پیش از ظهر امروز (سه شنبه 9آذرماه95) در مراسم عزاداری شهادت امام هشتم(ع) که در محل حوزه علمیه امام رضا(ع) تهران برگزار شد، اظهار داشت: یکی از سفارشات امام هشتم(ع) به شیعیان و عموم مردم این است که از قضاوت کردن در مورد دیگران پرهیز کنیم.

تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه تهران خاطرنشان کرد: البته وقتی جامعه ای دینی شد، لاجرم افراد در مورد دیگران قضاوت می کنند که گاهی این قضاوت ها برای مردم ناراحت کننده است.

وی با بیان این که در جوامع غربی تلاش شده تا قضاوت کردن افراد نسبت به یکدیگر وجود نداشته باشد، تصریح کرد: بسیاری از آدم های مذهبی می گویند که من در دنیای غرب با وجود انواع فسادها، برای زندگی کردن راحت تر هستم؛ وقتی هم بررسی می کنیم، می بینیم که یکی از مهمترین عواملی که باعث شده این فرد مذهبی، به چنین نتیجه و فکری برسد، همین قضاوت نکردن افراد نسبت به یکدیگر است؛ این افراد مذهبی می گویند که در غرب، نه من به کسی کار دارم و نه دیگران به من، اما در محیط ها و جوامع اسلامی مانند ایران، همه به همه کار دارند و این خوب نیست.

تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه تهران در ادامه سخنان خود با بیان این که یکی از جلوه های رفتاری محیط های غیر مذهبی این است که کسی به کسی کاری ندارد و این موضوع آرامش را با خود به همراه دارد، یادآور شد: این که کسی به کسی کاری نداشته باشد، از توصیه های دینی ما مسلمانان است، در حالی که امروز به آفت جامعه ما تبدیل شده است.

حجت الاسلام و المسلمین پناهیان با بیان این که سم مهلک جامعه دینی، قضاوت کردن در مورد دیگران است، افزود: معمولا یک آدم مذهبی به این آفت دچار می شود که البته این آسیب، در آموزه های دینی و روایی ما، خیلی بد و نادرست است.

وی خاطرنشان کرد: در روایتی از پیامبر اسلام(ص) داریم که گاهی برخی افراد به قضاوت کردن پرداخته و می گویند فلانی اهل بهشت و یا فلانی اهل جهنم است، در حالی که این کار نادرست است.

تولیت مدرسه علمیه دارالحکمه تهران با تأکید بر این که اگر جامعه دینی خودش را رها کند، به راحتی در مورد دیگران به قضاوت خواهد پرداخت و این موضوع بسیار زشت است، گفت: در روایتی داریم که عقل یک انسان کامل نمی شود، مگر این که 10 خصلت داشته باشد که یکی از مهمترین این 10 خصلت، همین قضاوت نکردن در مورد دیگران است.

وی با بیان این که بنابر روایات، نباید به قضاوت منفی یا مثبت در مورد دیگران بپردازیم، گفت: در روایت دیگری داریم که اگر آدم ها به این مطلب علم پیدا می کردند که خداوند انسان را چگونه خلق کرده است، به هیچ عنوان کسی را سرزنش نمی کردند.

حجت الاسلام و المسلمین پناهیان در پایان سخنان خود با اشاره به روایت دیگری از امام رضا(ع) گفت: توصیه امام هشتم(ع) به شیعیان این است که همیشه سعی کنید نسبت به دیگران حسن ظن داشته و آنان را بهتر از خود تصور کنید.

خاطرنشان می شود، در این مراسم، استاد علی اکبر رشاد، رئیس شورای حوزه علمیه استان تهران و تولیت حوزه علمیه امام رضا(ع)، جمعی از اساتید و طلاب این حوزه حضور داشتند و جمعی از کسبه اهل سنت بازار تهران نیز به عنوان مهمانان ویژه در این مراسم حضور پیدا کرده بودند.

۳۱۳/۲۹

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha